Bănci și Asigurări

Claudia Butac este şefa sucursalei din România a băncii poloneze Alior Bank

Claudia Butac, 42 de ani, doctor în economie, a preluat conducerea subsidiarei din România a Alior Bank

Claudia Butac, 42 de ani, doctor în economie, a preluat conducerea subsidiarei din România a Alior Bank

Autor: Claudia Medrega

17.10.2016, 00:05 3001
Claudia Butac, 42 de ani, doctor în economie, a preluat conducerea sucursalei din România a Alior Bank, cel mai nou star al industriei bancare poloneze, specializat pe furnizarea de servicii digitale.

Ea a fost anterior timp de doi ani şi opt luni vicepreşedinte la Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, una dintre cele două bănci locale specializate pe nişa de economisire-creditare în domeniul locativ. Anterior, din 2011 până în 2013, s-a ocupat de divizia de retail, inclusiv segmentul de clienţi premium, la Citibank România, care şi-a vândut în 2013 portofoliul de retail către Raiffeisen Bank. Claudia Butac a fost şi director de private banking în cadrul Bancpost, precum şi membru în boardurile EFG Eurobank Securities şi EFG Eurobank Corporate Finance. Înainte de a colabora cu grecii, ea a coordonat timp de trei ani divizia locală de servicii financiare RBS Securities (fosta ABN Amro Securities). Claudia Butac şi-a început cariera în BNR, fiind absolventă a facultăţii de finanţe-bănci din cadrul ASE Bucureşti. Data planificată pentru începerea activităţii Alior Bank Varşovia - sucursala Bucureşti a fost 30 aprilie 2016, însă începerea activităţii operaţionale a fost amânată pentru data de 18 iulie 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO