Bănci și Asigurări

Clienţii BCR cu cont de salariu pot lua credite ipotecare „Prima casă“ la dobânzi mai mici

Clienţii BCR cu cont de salariu pot lua credite ipotecare „Prima casă“ la dobânzi mai mici

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

07.11.2012, 00:01 845

BCR, cea mai mare bancă după activele deţinute, vinde credite ipotecare în lei prin programul "Prima casă" cu o marjă de 2,3% peste indicatorul Robor la trei luni clienţilor care îşi încasează salariul într-un cont curent deschis la bancă.

Marja de dobândă este redusă cu 0,2 puncte procentuale comparativ cu marja plătită de clienţii standard, de 2,5% peste Robor la 3 luni (adică nivelul maxim permis de lege). BCR a decis luna trecută să vândă doar credite de retail în lei prin programul guvernamental după ce a primit de la stat garanţii suplimentare de echivalentul a 45 milioane de euro.

Banca are cea mai mare cotă de piaţă în cadrul programului "Prima casă" după ce în ultimii trei ani a acordat circa 30.000 de credite cu o valoare cumulată de 1,2 miliarde de euro. Avansul minim la un credit "Prima casă" este de 5% din valoarea bunului adus în garanţie. La o dobândă de 2,5% peste Robor la 3 luni, rata lunară pentru un credit de 160.000 de lei pe 30 de ani ajunge la 1.190 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO