Bănci și Asigurări

Code Crafters, compania de tehnologie a Băncii Transilvania, lansată în martie 2022 pe piaţa locală, a ajuns la 80 de angajaţi şi continuă să îşi extindă portofoliul de soluţii pentru industria bancară

Leontin Toderici, Director General Adjunct Operaţiuni, Banca Transilvania, şi membru în Consiliul de Administraţie Code Crafters

Leontin Toderici, Director General Adjunct Operaţiuni, Banca Transilvania, şi membru în Consiliul de Administraţie Code Crafters

Autor: Cristina Bellu

19.10.2023, 12:50 977

Code Crafters, compania de tehnologie a Grupului Financiar Banca Transilvania, continuă să îşi extindă portofoliul de soluţii folosite în industria bancară, atât prin creşterea echipei, cât şi prin diversificarea tehnologiilor folosite.

În prezent, numărul de angajaţi a ajuns la 80, aceştia fiind specializaţi inclusiv în zona de consultanţă SAP pentru proiecte de implementare, personalizare şi mentenanţă.

Banca Transilvania a anunţat în martie 2022 lansarea propriei companii de tehnologie, ca parte a strategiei de a produce in-house soluţiile tech de care are nevoie.

În primă fază, investiţiile s-au îndreptat spre tehnologiile folosite pentru dezvoltarea soluţiilor IT. Compania nou formată a contribuit până acum la dezvoltarea de aplicaţii interne BT care gestionează activităţile de bancassurance, popriri, administrarea cardurilor de masă, precum şi supervizarea datelor clienţilor.

Aportul Code Crafters constă inclusiv în componente middleware pentru originarea de produse financiare prin canale digitale.

„Investiţiile BT în Code Crafters sunt încă o dovadă a focusului pe tehnologie. Am reuşit să construim compania într-o piaţă în care oamenii sunt cea mai importantă resursă şi nu ne oprim aici. În banking, tehnologia şi echipele sunt un factor diferenţiator”, spune Leontin Toderici, Director General Adjunct Operaţiuni, Banca Transilvania, şi membru în Consiliul de Administraţie Code Crafters.

Ca mod de organizare, Code Crafters funcţionează sub umbrela Agile, abordare care permite o colaborare eficientă la nivel de echipă, creşte vizibilitatea proiectelor şi se aliniază cu cerinţele de business ale Grupului.

Code Crafters este în curs de certificare ISO 27001, standard principal al Sistemului de Management al Securităţii Informaţiilor, recunoscut la nivel internaţional. ISO 27001 pune la dispoziţia companiilor instrumentele necesare pentru gestionarea securităţii informaţiilor financiare şi a celor de la clienţi, precum şi a datelor angajaţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO