Bănci și Asigurări

Conferinţa ZF&BRD Tu eşti viitorul în business – Arad. Felix Daniliuc, BRD: Aproape 80.000 de români apţi de muncă pleacă în fiecare an în străinătate. Este foarte important pentru noi toţi ca afacerile antreprenorilor să continue

Conferinţa ZF&BRD Tu eşti viitorul în business –...

Autor: Ramona Cornea

22.06.2023, 12:57 109

Aproape 80.000 de români apţi de muncă pleacă în fiecare an în străinătate şi acesta este un motiv pentru care este foarte important pentru toţi actorii din economia locală ca afacerile antreprenorilor să continue, susţine Felix Daniliuc, director department IMM, BRD.

„Continuitate de business este importantă. Dacă dăm la o parte din perimetrul de business al României cele 1.000 de companii mari, companii cu cifră de peste 50 mil. euro, cu peste 250 angajaţi şi revenim la companiile medii, vedem că ele sunt în jur de 9.000. Dacă mergem mai departe la companiile mici, ele sunt circa 45.000 de companii active, iar în zona de microîntreprinderi sunt circa 500.000 -550.000 de companii active. Totuşi, aproape 80.000 de români apţi de muncă pleacă în fiecare an în străinătate pentru că nu au perspective aici, în România. Este foarte important pentru noi toţi ca afacerile antreprenorilor să continue, atât pentru angajaţi, pentru familii, cât şi pentru economie în ansamblu, pentru cel mai important activ al unei economii – forţa de muncă”, a spus el în cadrul conferinţei ZF&BRD Tu eşti viitorul în business – Arad.

Ce a mai spus Felix Daniliuc în cadrul conferinţei:

• Un element foarte important este să adresăm teme, elemente, informaţii, să aducem la cunoştinţă tendinţe, să le dăm posibilitatea antreprenorilor să afle informaţii de folos în activitatea companiei.

• În top doi aşteptări ale clienţilor din partea unei bănci este componenta de a se simţi valorizaţi ca parteneri, de a ne vedea că suntem alături de ei, că îi informăm.

• Se vorbeşte foarte mult despre sustenabilitate. Din punctul nostru de vedere, sustenabilitatea înseamnă perspectivă, viitor şi responsabilitate. Este o formă de a trata acest subiect legat de perspectivă, de sustenabilitate atunci când vorbim despre continuitatea  afacerilor. Este cu atât mai important cu cât, din 2020, am avut numai crize. Operăm în continuare într-un mod de criză, dar vedem, avem confirmări că putem depăşi această serie de crize.

• Dacă numărul de angajaţi pe microîntreprindere, pe o companie mică, ne dăm seama de ce impact are acest ecosistem de companii mici sau medii.

• Trebuie să dăm încredere, de asta au antreprenorii nevoie. Mediul de afaceri creditează, ceea ce înseamnă că există o încredere în acumularea, depozitarea de fluxuri financiare în cadrul băncilor. Încrederea, sustenabilitatea, perspectiva înseamnă viitorul.

• Noi vedem că există planuri de investiţii, există nivel de încredere, în ansamblu pare că vedem un fenomen de stagnare sau de uşoară contracţie, dar, în schimb, aş compensa acest lucru cu faptul că, atunci când ne uităm la pipeline-ul de creditare, la performanţa centrelor regionale, la numărul de companii activate, la creşterea cifrelor de afaceri, nu putem decât să privim cu încredere, cu un confort cu privire la performanţa anului 2023 şi cu privire la perspectivele pentru anul 2024. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO