Bănci și Asigurări

Creditele IFN-urilor au crescut în doar trei luni cu aproximativ o jumătate de miliard de lei

Creditele IFN-urilor au crescut în doar trei luni cu...

Autor: Liviu Popescu

02.10.2015, 00:06 258
Creditele acordate de instituţiile financiare nebancare (IFN-uri) înscrise în registrul general al BNR cumulau la finele lunii iunie 21,5 miliarde de lei (echivalentul a 5 mld. euro), fiind în creştere cu circa 500 milioane de lei faţă de nivelul atins în primul trimestru din acest an, potrivit datelor BNR. Astfel, efectul curăţării de neperformante în cazul IFN-urilor începe să dispară în contexul în care şi acestea, ca şi băncile, trec printr-un proces de curăţare a portofoliilor de credite neperformante. Comparativ cu nivelul atins în iunie 2014, soldul creditelor a scăzut cu 2% faţă de aceeaşi perioadă din 2014. Scăderea în termeni nominali a fost de aproximativ 500 mil. lei.
 
Creditele acordate populaţiei de către IFN-urile din Registrul General al BNR cumulau 5 mld. lei la finele lunii iunie, în scădere cu 9% faţă de perioada corespunzătoare din anul trecut, evoluţie determinată în mare parte de declinul cu 50% al împrumuturilor în valută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO