Bănci și Asigurări

CSA, avize pentru RCA la toata lumea

22.12.2004, 00:00 30



Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a autorizat miercuri seara inca sase companii pentru vanzarea politelor de raspundere civila auto, astfel incat pe piata sunt acum 17 companii care pot vinde aceste polite.



Comisia anuntase anterior ca pentru cele sase companii dosarele sunt incomplete, dar in doar sase ore avizele au fost obtinute. Celelalte 11 companii care au obtinut avizele din "primul tur" sunt Asirom, Astra, Omniasig, BCR Asigurari, Carpatica Asigurari, Ardaf, Unita, Allianz-Tiriac, Asiban, Interamerican si Asitrans.



"S-au depus eforturi considerabile pentru analizarea documentatiilor depuse pentru autorizare, personalul Comisiei antrenat in acest proces lucrand inclusiv sambata si duminica dupa publicarea normelor, ceea ce a permis Consiliului, intrunit in sedinta de doua ori in aceeasi zi, sa autorizeze intr-un timp foarte scurt societatile de asigurare care vor practica RCA", a spus Nicolae Crisan, presedintele CSA.



CSA anuntase pentru anul acesta, ultimul cand are loc o campanie pentru vanzarea RCA, singura polita obligatorie de pe piata, ca va face o selectie mai dura si ca sunt prea multe societati care au pondere mare a RCA in portofoliu.



Insa pana la urma nici o societate din cele 17 care au depus cererea nu a fost respinsa.



"Cred ca anul acesta conditiile pentru autorizare au fost printre cele mai lejere din ultimii ani", a spus Dan Stoian, director general la Omniasig-AGI.



Piata asigurarilor de raspundere civila auto ar putea ajunge anul viitor la 170-200 milioane de euro, avand in vedere cresterea cu 35-40% a primelor fata de anul anterior si posibila evolutie a euro la un nivel apropiat celui de anul acesta. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO