Bănci și Asigurări

Cu cât s-a împrumutat Ministerul Finanţelor în noiembrie: 7,9 mld. lei de pe piaţa internă şi 2,5 mld. euro de pe cea externă

Cu cât s-a împrumutat Ministerul Finanţelor în...

Autor: Claudia Medrega

02.12.2020, 08:30 156

Suma împrumutată de Ministerul Finanţelor în lei în noiembrie de la băncile de pe piaţa locală a ajuns la 7,86 mld. lei, cu 55,4% peste programul de împrumuturi pentru această lună, în timp ce în euro a împrumutat 2,5 mld. euro de pe piaţa externă.

Ministerul Finanţelor s-a înţeles cu băncile la licitaţiile cu titluri de stat în lei, împrumutând în noiembrie mai mult cu 2,8 mld. lei faţă de nivelul programat. Pentru luna noiembrie Trezoreria Statului avea planificate împrumu­turi de pe piaţa internă de peste 5 mld. lei.

Însă, la licitaţia pentru titluri de stat în euro de pe piaţa locală din noiembrie, cererea băncilor a fost mai mult decât dublă faţă de nivelul pro­gra­mat, dar Ministerul Finanţelor nu a împru­mutat nicio sumă în condiţiile în care nu s-a înţeles cu băn­cile în privinţa dobânzii, considerând nivelul inacceptabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO