Bănci și Asigurări

Curăţirea bilanţurilor continuă. BCR pregăteşte vânzarea unui alt pachet de credite neperformante

Curăţirea bilanţurilor continuă. BCR pregăteşte vânzarea unui alt pachet de credite neperformante

BCR are 16% din bankingul românesc

Autor: Claudia Medrega, Cristina Rosca

15 feb 2016 7971

BCR, cea mai mare bancă locală, negociază vânzarea unui alt portofoliu de credite neperformante (NPL), după ce la finele anului trecut a perfectat cea mai mare tranzacţie cu NPL-uri, cedând un pachet cu o valoare nominală de 1,2 mld. euro.

Banca negociază cu APS vânzarea no­ului portofoliu de neperforman­te, potrivit unor surse apro­piate discuţiilor. În ultimii doi ani, BCR a încercat să facă curăţenie în bilanţ şi a vândut pachete de credite neper­formante de circa 2 mld. euro, însă mai are împru­muturi rele de care trebuie să scape. Banca ar mai avea de vândut împrumuturi ne­per­formante de peste 1 mld. euro.

BNR a recomandat băncilor să-şi cureţe mai repede bilanţurile pentru a putea relua creditarea. Totodată, grăbirea curăţării bilan­ţu­lui BCR de neperformante este posibil să fi fost sugerată şi de Erste Bank, principalul acţionar, care îşi doreşte ca banca să se concentreze pe creşterea businessului. În ianuarie, Jozef Sikela, membru al boardului Erste responsabil de zona de corporate, spunea că BCR va continua să vândă pachete de credite neperformante în valoare de peste un miliard de euro, pentru ca ulterior să urmărească creşterea businessului şi a creditării.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1451
Ieri:
Azi: 4.3202
Diferență: 1,1306
Ieri:
Azi: 5.5448
Diferență: 0,3075
Ieri:
Azi: 4.3410
Diferență: 0,9488
Ieri: