Bănci și Asigurări

Dana Dima, BCR: Am suplimentat numerarul din bancomate de la graniţa cu Ucraina. Au fost 13.000 de tranzacţii realizate de ucrainieni, din care doar 500 la bancomate

Dana Dima, BCR: Am suplimentat numerarul din bancomate de...

Autor: Claudia Medrega

28.02.2022, 15:01 338

BCR a suplimentat numerarul din bancomate de la graniţa României cu Ucraina, iar în ultimele zile la terminalele băncii  aufost 13.000 de tranzacţii realizate de ucrainieni în valoare de 900.000 de lei, a declarat Dana Dima, vicepreşedinte retail la BCR.

Ea a explicat că din cele 13.000 de tranzacţii doar 500 au fost retrageri de la bancomate în sumă de 600.000 lei

„Ne-am pregătit pentru susţinerea suplimentării cu cash a agenţiilor şi a bancomatelor de la graniţa cu Ucraina. Da, am suplimentat zona de cash, chiar dacă noi mergem pe non-cash ca strategie. Ne dorim calm şi linişte. Dacă oamenii nu se reped să scoată cash şi folosesc cardul în mod normal lucrurile sunt sub control. Sistemul de carduri funcţionează perfect”, a spus Dana Dima în conferinţa de prezentare a rezultatelor financiare ale BCR pentru 2021.

Concret BCR s-a pregătit pentru susţinerea de cash suplimentar, pentru zonele aflate la graniţă, acolo unde există prezenţă teritorială locală, respectiv Siret, Tulcea, Sighet, după cum a spus Dana Dima.

În weekend, echipe suplimentare au acţionat pentru a asigura alimentarea bancomatelor, astfel încât zona de ATM-uri să fie complet funcţională, 24/7.

BCR recomandă utilizarea cardurilor pentru a preîntâmpina orice problemă lingvistică, de înţelegere a limbii.

Volumul de retrageri de numerar este unul normal pentru această perioadă,situaţia este sub control, însă BCR susţine că monitorizează atent situaţia, pentru a preîntâmpina orice situaţii neprevăzute.

În aceste momente dificile pentru cetăţenii din Ucraina, reprezentanţii BCR au fost fost contactaţi de clienţi îngrijoraţi care au solicitat sfaturi. „Colegii noştri din BCR i-au îndrumat şi le-au explicat că prin fluxul operaţional actual putem asigura necesarul de numerar, atât la nivelul unităţilor, cât şi a automatelor bancare.”

BCR a creat o linie de sprijin dedicată cetăţenilor din Ucraina. Numărul dedicat la care pot suna pentru a primi informaţii este 0373514244, iar adresa de mail este suport.linia1@bcr.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO