Bănci și Asigurări

Daniel Dăianu, BNR: „Societatea trebuie să pună presiune pe industria Pharma ca medicamentele să fie la preţuri accesibile”

Daniel Dăianu, BNR: „Societatea trebuie să pună...

Autor: Georgiana Mihalache

09.08.2016, 13:08 228
Daniel Dăianu, membru al Consiliului de administraţie al BNR, a spus la conferinţa ZF, „Provocările României”, că societatea românească ar trebui să pună presiuni asupra companiilor farmaceutice pentru a corela preţurile medicamentelor cu veniturile „modeste” ale cetăţenilor României.
 
„Industria mare Pharma a întotdeauna pus presiune pe Guverne şi a folosit unele instituţii internaţionale pentru a se plăti arieratele. Tot atata presiune ar trebui să pună societatea românească pe industria pharma ca medicamentele de pe piaţa românească să fie la preţuri accesibile pentru cetăţenii unei ţări în care veniturile sunt modeste”, a spus Daniel Dăianu.
 
Acesta a mai menţionat că instituţiile româneşti nu stabilesc priorităţi şi nu au o gândire stategică prin care economia României să fie legată de cea europeană.
 
Dăianu a adus în discuţie şi importanţa universitărilor româneşti, spunând că România trebuie să aloce un buget mai mare pentru educaţie.
„Avem un flux de pricepere in IT care surprinde pe mulţi. Avem unele universităţi foarte bune, dar trebuie să alocăm mult mai mult pentru educaţie şi aceasta ar transmite un semnal pe termen scurt pentru societate pentru că ar demonsta înţelege importanţei educaţie pentru economie, pentru societate, pentru  o politică democratică”, a mai spus Dăianu.
 
„Dacă nu vom rezolva cateva chestiuni de bază, infractructura şi educaţia, nu putem avansa mai mult de 60 – 65% în ceea ce priveşte venitul mediu”, a afirmat Daniel Dăianu.
 
Referitor la mediul de afaceri din România, Dăianu a precizat că cercurile de afaceri nu trebuie să urmărească doar profiturile, ci să plătească taxele şi impozitele pentru că România are una dintre cele mai scăzute valori ale veniturilor fiscale din Uniunea Europeană.
 
„O ţară care nu asigură servicii publice de bază pentru cetăţeni tre să fie îngrijorată de mersul societăţii. Trebuie să construim pentru că altfel vom fi ameninţaţi de stagnare, să investim mai mult şi în privat şi în public, să alocăm pentru educaţie mai mult de 5% pe an, să dezvoltăm infrastructura”, a mai spus Dăianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO