Bănci și Asigurări

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, unul dintre cei mai importanţi investitori în spaţii de birouri din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, a contractat două facilităţi de credit, de 160 milioane de euro, de la Erste Group, prin intermediul Erste Group Bank şi BCR

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, unul dintre cei mai...

Autor: Roxana Rosu

12.01.2023, 11:44 323

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, unul dintre cei mai importanţi investitori în spaţii de birouri din Europa Centrală şi de Est, a semnat contracte de finanţare pentru două facilităţi noi de credit, în valoare de 160 milioane de euro, de la Erste Group, prin intermediul Erste Group Bank şi Banca Comercială Română.

”Aceste facilităţi sunt parte din gestionarea strategică în curs a iniţiativelor noastre de administrare a lichidităţilor şi a datoriilor, consolidând în continuare poziţia de lichiditate a Globalworth”, se precizează în comunicatul companiei.

Primul contract este o Facilitate de Credit Revolving fără garanţii, în valoare de 50 milioane de euro, cu un termen de trei ani, care a fost structurată pentru a se alinia, în general, la programul actual Euro Medium Term Note (EMTN) al companiei şi la actuala sa Facilitate de Credit sindicalizat tip Revolving în valoare de 215 milioane de euro.

Cea de-a doua facilitate constă într-o finanţare garantată cu active în valoare de 110 milioane de euro a portofoliului logistic / industrial uşor al companiei din România, cu un termen de zece ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO