Bănci și Asigurări

Dobanda la titlurile de stat scade usor

06.08.2004, 00:00 17

La licitatia de marti Finantele au plasat in totalitate emisiunea de titluri de stat cu scadenta la un an, in valoare de 1.300 de miliarde de lei. Nivelul maxim al dobanzii pe care satatul a acceptat sa o plateasca a scazut comparativ cu licitatia anterioara cu 9 puncte de baza, pana la 16,70% pe an.
Cerearea bancilor a totalizat marti 4.908 miliarde de lei. In aceste conditii, valoarea medie a dobanzii la care titlurile au fost adjudecate a scazut cu 8 puncte de baza, pana la 16,66% pe an. Aceasta scadere continua seria inceputa inca din luna mai. La licitatia anterioara, nivelul mediu al dobanzii inregistrase o scadere de 13 puncte de baza.
Bancile si-au adjudecat titluri in valoare de 365 de miliarde de lei, iar in numele clientilor lor au cumparat titluri in valoare de 920 de miliarde de lei.
Finantele au mai organizat marti si o licitatie pentru plasarea titlurilor de stat cu scadenta la trei luni. Emisiunea, in valoare de 500 de miliarde de lei, a fost plasata in totalitate. In ciuda unei suprasubscrieri de peste patru ori a ofertei, ministerul nu a majorat valoarea emisiunii. Nivelul maxim al dobanzii pe care Finantele au acceptat sa o plateasca a fost de 17% pe an, cuu 24 de puncte de baza mai putin decat la licitatia precedenta. Nivelul mediu al dobanzii la care titlurile au fost plasate a scazut la 16,91% pe an. Bancile au cumparat titluri in valoare de 449 de miliarde de lei in numele clientilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO