Bănci și Asigurări

Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management: Faţă de criza din 2008, cea de acum nu este o criză bancară, ci o neîncredere în active

Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management: Faţă de criza din 2008, cea de acum nu este o criză bancară, ci o neîncredere în active

Autor: Miruna Diaconu

17.03.2020, 17:20 163

Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management spune că actuala criză generată de coronavirus, care are un impact puternic în pieţele financiare, nu este de fapt o criză bancară precum a fost cea din 2008, ci este mai degrabă o neîncredere în activele bancare.

“Nu este o lipsă de lichiditate a băncilor, faţă de 2008, nu este o criză bancară, ci este o criză de lichiditate pentru că se vând obligaţiuni, se vând acţiuni. Se iese din toate activele şi se intră în cash. Băncile stau foarte bine din punctul ăsta de vedere, sunt pline de cash. Nu este vorba de neîncredere în bănci, este vorba de neîncredre în niciun activ, dacă ne uităm în ultima perioadă s-a depreciat şi aurul şi diverse monede”, spune Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management, în cadrul ediţiei speciale a emisiunii de business ZF Live.

Directorul general adjunct al OTP AM spune că în această perioadă este foarte important ca Banca Naţională a României să nu lucreze singură şi să aibă un dialog cu autorităţile, iar pe lângă acest lucru trebuie să aibă si p politică monetară pentru a asigura stabilitatea financiară a pieţei.

“Este foarte important să menţinem un sistem financiar stabil şi în acest caz Banca Naţională a României nu ar treubi să lucreze singură, ci cu autorităţile statului. Se pare că se fac paşi în direcţia aceasta, dar în paralel trebuie venit şi cu politici monetare pentru asigurarea stabilităţii financiare a pieţei pe leu”, spune Dragoş Manolescu.

AFACERI DE LA ZERO