Bănci și Asigurări

Economia Europei nu stă bine deloc: Banca Centrală Europeană anunţă că este pregătită să pornească din nou programul de achiziţie de obligaţiuni, dacă este nevoie

Economia Europei nu stă bine deloc: Banca Centrală...
29.01.2019, 16:12 525

Banca Centrală Europeană ar putea reîncepe programul de achiziţie de obligaţiuni dacă este necesar, deşi o asemenea mişcare este improbabilă anul acesta, a spus preşedntele BCE Mario Draghi.

”Dacă lucrurile vor merge foarte greşit, putem oricând să revenim la alte instrumente financiare”, a spus el parlamentarilor, răspunzând la o întrebare legată de repornirea programului de relaxare cantitativă.

”În acest moment, nu vedem vreo necesitate pentru ca o asemenea măsură să se materializeze, cu siguranţă nu în acest an”, a adăugat el. BCE a finalizat programul de achiziţie de active de 2,6 trilioane de euro în decembrie, la 4 ani de la demarare. 

BCE a anunţat săptămâna trecută că dobânzile vor rămâne mici. Economia Europei, în ciuda injecţiei de bani a BCE, a revenit pe scădere, ceea ce arată că în spatele cifrelor, problemele structurale sunt destul de mari. 

Dacă Germania a avut cei mai buni ani economici, Italia continuă să sufere, iar băncile italiene acumulează credite neperformante. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO