Eliberarea de provizioane a lăsat Raiffeisen un profit de 74 mil. euro, mai mare cu peste 15% faţă de anul trecut

15 nov 2017 Autor: Anelis Baciu

Grupul austriac Raiffeisen a obţinut un profit net de 74 mil. euro în România în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, cu 10 mil. euro mai mult decât în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, potrivit unui raport publicat la Viena.

Îmbunătăţirea profitului net al grupului Raiffeisen în România este datorată în principal unor venituri excep­ţio­nale încadrate la categoria „alte rezultate“ în valoare de 22 mil. euro.

Potrivit Raiffeisen România, în această categorie de venituri este vorba în mare parte de retratarea provizioa­nelor aferente legii dării în plată, dar şi alte provizioane de risc, după clarificarea cadrului legal.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 1%, până la 194 mil. euro, în pofida creşterii mai susţinute a stocului de cre­dite. În termeni absoluţi creşterea veniturilor nete din do­bânzi este de 2 mil. euro. Încasările nete din comi­sioane au avut de suferit mai mult, înregistrând un declin de peste 6% în primele nouă luni din 2017, până la 128 mil. euro.

Activitatea grupului Raiffeisen în România a fost mai intensă în primele nouă luni din acest an, atât stocul creditelor, cât şi cel al depozitelor majorându-se. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2017

 
Cuvinte cheie:
Raiffeisen
, provizioane
, eliberare
, profit
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide