Bănci și Asigurări

Estima: crestere cu 64% in 2008, sub umbrela GE Money

Estima: crestere cu 64% in 2008, sub umbrela GE Money

Stefan Coroianu, directorul general al Estima Finance: In viitorul apropiat dorim sa diversificam canalele de distributie in paralel cu extinderea paletei de produse si cu crearea platformei comune pentru credite de consum a GE Money Romania.

20.12.2007, 18:54 60

Estima Finance, o societate de credite de cosum detinuta de GE Money, si-a bugetat pentru 2008 o crestere a soldului creditelor acordate cu 64%, pana la 590 de milioane de lei (circa 173 de milioane de euro).
Compania estimeaza ca va incheia anul acesta cu credite in sold de 360 de milioane de lei (echivalentul a 101 mil. euro). Dupa primele trei trimestre, soldul finantarilor acordate marca o crestere anuala cu 120%, la 315 milioane de lei (94 mil. euro).
"Principalele motive ale acestei cresteri au fost dezvoltarea de noi parteneriate cu comercianti, diversificarea paletei de produse, investitiile in sistemele de procesare si in eficientizarea procedurilor de analiza si aprobare", spune Stefan Coroianu, directorul general (CEO) al Estima Finance.
In urma cu aproximativ un an, americanii de la GE Money (divizia de servicii financiare a General Electric) au intrat pe piata locala prin achizitia la pachet a trei societati financiare nebancare - Estima Finance, Motoractive Leasing si Domenia Credit - in cadrul unei tranzactii de 140 de milioane de euro.
Cresterea afacerilor Estima a fost sustinuta anul acesta si de extinderea rapida a portofoliului de clienti, care a urcat cu 130%, pana la 300.000 de persoane in prezent. Estima are incheiate parteneriate pentru distributia produselor sale de finantare cu retailerul Domo, dar si alti 800 de comercianti. "In viitorul apropiat dorim sa diversificam canalele de distributie in paralel cu extinderea paletei de produse si cu crearea platformei comune pentru credite de consum a GE Money Romania", arata Coroianu.
Unul din principalele proiecte ale GE Money pentru piata locala este integrarea celor trei companii pe care le-a achizitionat, inclusiv prin dezvoltarea unei platforme integrate de servicii financiare.
Grupul american mai detine o participatie de 25% in cadrul bancii turcesti Garanti Bank, care opereaza o sucursala si la Bucuresti. In toamna si Garanti Bank Romania, care avea traditional afaceri pe zona corporate, a lansat o ofensiva pe piata de retail, sustinuta de extinderea rapida a retelei teritoriale si lansarea de produse dedicate clientilor individuali.
Coroianu spune ca strategia Ge Money pe piata locala se concentreaza pe vanzarea de servicii de finantare flexibile pentru clientii individuali, dar si pentru firmele de mici dimensiuni. Portofoliul de produse si reteaua de distributie vor fi extinse in continuare. Produsele de baza vor fi cardurile de credit, finantarile pentru consum si cele ipotecare si creditele auto. Oferta a fost extinsa recent cu credite pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, dar si variante de finantare in leasing pe sase si sapte ani. Totodata, vor fi derulate investitii importante pentru construirea notorietatii brandului "GE Money" pe piata locala, mai spune Coroianu.
Estima Finance, care este prezenta pe piata de opt ani, are in prezent 450 de angajati, activitatile fiind coordonate de doua centre operationale, in Bucuresti si in Cluj. Compania are peste 100 de birouri de creditare amplasate la partenerii comerciali, produsul de baza fiind un card de credit de tip privativ. Peste 600 de parteneri comerciali ai Estima accepta la plata aceste carduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO