Bănci și Asigurări

Euro castiga 1% si urca la 3,56 lei

27.08.2008, 18:45 7

Leul a pierdut in sedinta de tranzactionare de ieri peste 1% in fata euro, dupa ce jucatorii straini au cumparat agresiv valuta. Euro a urcat peste nivelul de 3,56 lei la sfarsitul zilei, dupa ce la deschiderea pietei era tranzactionat la 3,5250 lei.
"Miscarea a fost determinata de cumpararile de valuta ale strainilor, in conditiile in care jucatorii locali erau short (se pozitionasera pentru o apreciere a leului, n. red.). S-au tranzactionat volume importante, cu multe oscilatii pe diferite niveluri. Nu cred insa ca euro va iesi din banda de variatie 3,5-3,6 lei", a comentat Dragos Balaci, dealerul-sef al ABN Amro Bank.
In ultima saptamana cotatiile oscilasera intr-un interval ingust pe piata valutara de la Bucuresti, intre 3,52 si 3,53 lei pentru un euro. Deprecierea leului a venit in contextul in care temerile privind intrarea economiei europene in recesiune s-au reinflamat, iar euro a pierdut teren in fata dolarului.
Si bursele din Statele Unite ale Americii si Asia pierdusera teren in sedinta din ziua precedenta. Monedele de pe pietele emergente vecine au pierdut de asemenea teren in fata euro ieri. Pe piata monetara dobanzile au oscilat la niveluri apropiate de 13% pe an, peste nivelul ratei de politica monetara a BNR, pe fondul cererii de lichiditati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO