Bănci și Asigurări

Euroins contestă în instanţă amenda de 5,86 mil. lei impusă de ASF la finalul lui 2021. De ce? Motivul invocat de Euroins este că sancţiunea ASF face referire la situaţii contabile din trecut, care nu afectează astăzi compania

Euroins contestă în instanţă amenda de 5,86 mil. lei...

Autor: Mircea Nica

09.02.2022, 10:00 127

Euroins, companie de asigurări parte a grupului bulgar Eurohold, care cel mai probabil va prelua conducerea pieţei RCA după falimentul City Insurance, a contestat în instanţă amen­da de 5,86 mil. lei (echivalentul a peste 1 mil. euro) cu care Autoritatea de Su­praveghere Finan­ciară (ASF) a sanc­ţionat asigură­to­rul din cauza unor probleme pri­vind situaţia finan­cia­ră a companiei, au spus surse din pia­ţa asigurărilor pentru ZF.

Aceleaşi surse au menţionat că motivul pentru care Euroins contestă amenda de peste 1 mil. euro echiva­lent este că această sancţiune a fost aplicată de ASF pe baza unor aspecte identificate privind situaţia financiară a companiei din trecut, care acum nu mai există.

La finalul lunii decembrie 2021, ASF a decis să sancţioneze Euroins România cu amendă în sumă cumu­lată de 5,86 mil. lei, echivalentul a peste 1 mil. euro, în urma unui control periodic efectuat în perioada mai-oc­tom­brie 2021 la sediul asigurătorului. Totodată, ASF a cerut Euroins un plan de redresare, cu măsuri pentru re­sta­bilirea nivelului fondurilor proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO