Bănci și Asigurări

Executări silite: băncile îşi prezintă "oferta" de apartamente luate de la cei care nu şi-au mai putut plăti ratele

Executări silite: băncile îşi prezintă "oferta" de apartamente luate de la cei care nu şi-au mai putut plăti ratele

Autor: Ionuţ MORARIU

18.04.2011, 21:08 1474

Oferte puţine, în zone slab cotateşi cu preţuri de pornire neatractive. În aceşti termeni poate fidescris stocul de locuinţe pe care băncile vor să le executesilit.

Un studiu de caz, realizat peapartamentele scoase la vânzare de instituţiile financiare încartierul bucureştean Tineretului, arată că băncile solicităpreţuri superioare celor cerute de proprietarii care vor să vândăimobile similare. Astfel, ING scoate la licitaţie un apartament de trei camereşi 61 de metri pătraţi, situat la etajul 10 al unui imobilde pe strada Trestiana din cartierul Tineretului din Capitală,pentru 75.000 deeuro.

O proprietate similară este oferităpotenţialilor cumpărători şi de BRD Societe Generale. Situat laparterul unui bloc de pe Constantin Rădulescu Motru din acelaşicartier bucureştean, cu o suprafaţă de 78,5 metri pătraţi,apartamentul de trei camere are un preţ de plecare tot de 75.000 deeuro.

Pe portalurile de anunţuriimobiliare pot fi găsite însă deja proprietăţi, negrevate desarcini, ai căror proprietari au pretenţii financiare mai micidecât cele de la rubrica "executări silite". Spre exemplu, treicamere din apropierea staţiei de metrou Tineretului pot ficumpărate "la liber" pentru 73.000 de euro,"negociabil".

Pentru o sumă considerabil maimare încearcă BCR să vândă un apartament de numai două cameredintr-o zonă neprecizată a Capitalei. Pentru cei 59,8 metri pătraţiai locuinţei, banca cere 353.019 lei (aproximativ 84.000 de euro).Citiţi mai mult despre executările silite ale băncilor pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO