Bănci și Asigurări

Exim Banca Românească finanţează cu 39 mil. euro dezvoltarea Aeroportului din Iaşi

Exim Banca Românească finanţează cu 39 mil. euro...

Autor: Claudia Medrega

25.01.2024, 00:03 171

Exim Banca Românească a acordat un pachet financiar în valoare de circa 39 mil. euro pentru implementarea unuia dintre cele mai ample proiecte de investiţii din România - extinderea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare a judeţului Iaşi.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea infrastructurii de transport a Regiei Autonome Aeroportul Iaşi prin construirea unui nou terminal pasageri T4, o investiţie de aproximativ 100 mil. euro prin care Aeroportul Iaşi devine al doilea cel mai mare aeroport din România. Pachetul financiar acordat de Exim Banca Românească include un credit de investiţii în valoare de 15,8 mil. euro pentru finanţarea contribuţiei proprii a Aeroportului la cheltuielile eligibile şi neeligibile aferente proiectului finantat din fonduri structurale (POIM 2.3-Dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi - Extinderea terminalelor de pasageri şi a facilităţilor de parcare la Aeroportul Internaţional Iaşi), o linie de credit în valoare de 55 mil. lei pentru finanţarea TVA aferentă proiectului, precum şi un credit de investiţii de 60 mil. lei pentru prefinanţarea sumelor nerambursabile de încasat în cadrul proiectului. Terminalul 4, care are o suprafaţă de aproximativ 30.000 de metri pătraţi, adică de peste zece ori mai mare decât actualul terminal T3, va fi operaţional din 31 martie, odată cu intrarea României în Schengen în ceea ce priveşte frontierele aeriene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO