Bănci și Asigurări

Eximbank: promovam exportul prin turism

04.06.2004, 00:00 13

Banca de Export Import a Romaniei (Eximbank) va acorda credite in lei si valuta companiilor care investesc in turism si intreprinderilor mici si mijlocii care dezvolta programe de agroturism. Obiectivul principal al bancii este acela de a sprijini exportatorii romani, iar finantarile pentru turism sunt acordate in ideea ca si aceasta activitate este o forma de turism.
Reprezentantii bancii afirma ca in aceasta luna clientii vor putea beneficia de concitii mai avantajoase pentru creditele de investitii n turism: finantari pe o perioada de cinci ani cu o perioada de gratie de un an. Banca s-a orientat spre turism si cu celelelte produse pe care le ofera pentru sprijinirea exportatorilor: garantii si produse de asigurari.
Banca a mai anuntat ca deruleaza in aceasta luna si un program de finantare a constructiilor si reparatiilor navale, programul adresandu-se nu numai companiilor de profil ci si societatilor cu activitati conexe.
Pachetul de produse destinat constructiilor si reparatiilor de nave cuprinde acordarea creditelor cu dobinzi la un nivel de baza redus, bonificatii de dobanda pentru creditele de export acordate in lei si polite de asigurare a creditelor pentru productia de export.Creditele pentru constructia si reparatia de nave pot fi acordate si in valuta, dar in acest caz solicitantul nu mai poate beneficia de bonificatia de dobinda, respectiv recuperarea in proportie de pina la 60% a dobanzilor platite. Banca mai asigura consultanta, asistenta financiar-bancara si rapoarte de informatii comerciale.
Eximbank este detinuta in proportie de 87% de catre stat, cealalta parte a actiunilor fiind detinuta de cele cinci societati de investitii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO