Bănci și Asigurări

Finanţele vor să împrumute de la bănci 3,6 miliarde lei în aprilie, cu aproape 50% peste martie

Finanţele vor să împrumute de la bănci 3,6 miliarde...

Autor: Mediafax

01.04.2019, 00:03 105

Ministerul Finanţelor Publice intenţionează să împrumute de la bănci în aprilie 3,62 miliarde de lei, inclusiv sumele suplimentare, cu 46,5% mai mult decât în martie şi cu 27,3% peste cea atrasă, reiese dintr-un anunţ al ministerului. Finanţele şi-au propus pentru martie o sumă de 2,47 mld. lei, dar au atras 2,827 mld. lei, dintre care 2,727 mld. lei suma ţintă orientativă, potrivit datelor afişate de Banca Naţională a României (BNR).

Pentru a obţine suma vizată în aprilie, MFP a anunţat că va scoate pe piaţă titluri de stat în valoare de 400 de milioane de lei, cât în luna precedentă, printr-o singură licitaţie, care va fi organizată la data de 11 aprilie şi care va avea o maturitate de un an. Finanţele au programate alte şapte sesiuni pentru a vinde obligaţiuni guvernamentale, cu una mai multe decât luna precedentă, iar suma totală dorită este de 3,2 miliarde de lei, cu 54,6% peste suma vizată luna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO