Bănci și Asigurări

Firma de avocatură Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unor împrumuturi în valoare totală de până la 500 mil. euro pentru refinanţarea datoriilor, capital de lucru şi investiţii

Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company

Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

25.04.2023, 14:09 434

Echipa Filip & Company a asistat RCS & RDS S.A., parte din grupul Digi, cu privire la contractarea unei finanţări sindicalizate constând într-un împrumut la termen în valoare de 150 mil.euro, un împrumut revolving în valoare totală de 100 mil. euro şi una sau mai multe facilităţi suplimentare în sumă agregată de până la 250 mil. euro, având o durată de până la cinci ani.

“Sumele împrumutate vor fi folosite pentru refinanţarea datoriilor, pentru cheltuieli de capital, investiţii, în scopuri corporative generale şi pentru capital de lucru”, spun reprezentanţii firmei de avocatură.

Potrivit acestora, Digi Communications N.V. şi Digi Spain au acţionat în calitate de garanţi iniţiali şi ING Bank N.V., BRD-Groupe Societe Generale S.A., Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala din România, Raiffeisen Bank S.A. şi UniCredit S.A au fost aranjori mandataţi principali.

Echipa Filip & Company care a asistat RCS & RDS în acest proiect a fost formată din Alexandru Bîrsan (partener), Rebecca Marina (senior associate), Camelia Ianţuc (senior associate) şi Smaranda Văcaru (senior associate).

“RCS & RDS este o companie care mereu construieşte, mereu se reînnoieşte, mereu face ceva pentru clienţi şi pentru dezvoltarea reţelei şi serviciilor. O astfel de firmă se bucură şi de încrederea băncilor şi acest lucru se vede şi la această nouă tranzacţie”, spune Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company.

Digi Communications are 3,58 miliarde de lei capitalizare, iar în 2023 acţiunile sale, care se tranzacţionează acum la 35,8 lei, au plus 13,65%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO