Bănci și Asigurări

Firma de avocatură Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor în prima emisiune de obligaţiuni verzi care a atras de pe pieţele internaţionale 2 mld. euro

Monica Stătescu partener Filip & Company

Monica Stătescu partener Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

26.02.2024, 10:17 137

Filip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, în prima emisiune de obligaţiuni verzi care a atras de pe pieţele internaţionale 2 miliarde de euro.

Emisiunea are o maturitate de 12 ani, iar aranjorii sunt Citigroup Global Markets Europe AG, Erste Group, HSBC, J.P. Morgan şi Société Générale.

„Prin intermediul acestei emisiuni, România îşi consolidează poziţia în lupta globală împotriva schimbărilor climatice şi susţine proiecte cu impact pozitiv asupra mediului. Obligaţiunile verzi reprezintă nu doar o iniţiativă financiară, ci şi un angajament ferm către sustenabilitate şi responsabilitate socială”, spune Monica Stătescu partener Filip & Company.

Filip & Company şi Linklaters au asistat Ministerul Finanţelor şi la emisiunea concomitentă de obligaţiuni convenţionale, cu o maturitate de peste 7 ani, atrăgând de pe pieţele internaţionale alte 2 miliarde de euro.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (partener), Andreea Bănică (senior associate) şi Andrei Anghel (associate).


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO