Bănci și Asigurări

Firma de avocatură NNDKP a asistat un sindicat de bănci în acordarea unei finanţări de 101,5 mil. euro către Grupul RodBun, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria naţională de profil

Firma de avocatură NNDKP a asistat un sindicat de bănci...

Autor: Cristina Bellu

05.03.2024, 13:34 337

Societatea de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistenţă juridică unui sindicat de bănci în acordarea unei facilităţi de credit în valoare totală de 101,5 milioane de euro către Grupul RodBun, prin refinanţarea şi majorarea unor facilităţi existente cu 37,14 milioane euro.

Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română S.A., în calitate de Aranjor Principal Iniţial, Bookrunner, Agent de Documentaţie, Agent de Facilitate şi Agent de Garanţie, CEC Bank S.A., Raiffeisen Bank S.A., ING BANK N.V. Amsterdam – Bucharest Branch, în calitate de Aranjori Principali şi Alpha Bank România S.A. împreună cu Garanti Bank S.A. în calitate de finanţatori.

Echipa NNDKP care a acordat asistenţă băncilor pe tot parcursul finanţării, oferind consultanţă juridică în legătură cu aspecte complexe privind structurarea, elaborarea şi negocierea documentaţiei de finanţare, precum şi cu privire la toate aspectele specifice acestui tip de tranzacţii, a fost formată din Valentin Voinescu, Partener, Alexandru Ciambur, Asociat Senior şi Cătălina Dan, Asociat, din cadrul practicii de Drept Bancar şi Finanţări.

„În mod cert, această finanţare reprezintă o nouă confirmare a angajamentului instituţiilor bancare de a sprijini dezvoltarea sectorului agriculturii în România, cu un potenţial semnificativ, cât şi a companiilor româneşti viabile din acest sector”, spune Valentin Voinescu, Partener.

RodBun, companie-integrator de produse şi soluţii în domeniul agricol şi unul dintre cei mai importanţi jucători din industria naţională de profil, va folosi creditul sindicalizat pentru refinanţarea unor expuneri existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru şi susţinerea planurilor de dezvoltare ale grupului.

Tranzacţia actuală completează portofoliul de finanţări acordate Grupului RodBun în care NNDKP a acordat consultanţă juridică instituţiilor financiare în ultimii ani, alături de finanţările în valoare de:

♦ 262 milioane de lei din anul 2018;

♦ 84,5 milioane de lei din anul 2021;

♦ 278 milioane de lei din anul 2021;

♦ aproximativ 68 milioane de lei din anul 2021;

♦ aproximativ 15,7 milioane de euro din anul 2023; şi

♦ aproximativ 5 milioane de euro din anul 2023.

Cu o experienţă de peste 30 de ani pe piaţă, avocaţii NNDKP oferă asistenţă integrată şi specializată în toate ariile de drept implicate în tranzacţii şi proiecte de reglementare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO