Bănci și Asigurări

Firmele de leasing au încheiat restructurarea şi au rămas cu 1.250 de angajaţi

Firmele de leasing au încheiat restructurarea şi au...

Autor: Liviu Popescu

25.11.2014, 00:00 133

Companiile de leasing financiar, care operează pe o piaţă de circa 1,3 miliarde de euro, aveau la sfârşitul lunii septembrie 1.252 de angajaţi, cu aproape o sută de persoane mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut. Din totalul angajaţilor, 1.059 de persoane lucrau în sediile centrale, iar 193 de angajaţi activau în sucursale, potrivit datelor asociaţiei societăţilor financiare ALB România. Nivelul este totuşi comparabil cu cel de la finalul lunii decembrie a anului trecut, în 2014 fiind stopat practic procesul de restructurare a firmelor de leasing din anii anteriori.

Firmele de leasing au încercat în ultimii ani să-şi concentreze forţa de vânzări pe parteneriatele derulate cu dealerii auto şi cu cei de echipamente, iar cele afiliate unor bănci mari au încercat să mute o parte din vânzări către reţelele teritoriale ale băncilor respective. Prin urmare, numărul angajaţilor din firmele de leasing s-a redus cu peste un sfert în ultimii doi ani, faţă de aproape 1.600 de oameni în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO