Bănci și Asigurări

La ce foloseşte baza de date AIDA dacă nu ai date în timp real privind poliţele RCA? Aproape 3 milioane de autovehicule din România circulă fără asigurare RCA, gradul de cuprindere a poliţelor RCA fiind de circa 70%, potrivit ASF

La ce foloseşte baza de date AIDA dacă nu ai date în...

Autor: Mircea Nica

23.05.2022, 13:30 2679

BAAR spune că este în discuţii cu membrii săi, societăţile de asigurare care practică RCA în România, pentru a găsi soluţii tehnice care să permită ca poliţele RCA să fie încărcate în baza de date AIDA în timp real faţă de momentul emiterii În 11 mai 2022, erau aproape 500.000 de poliţe RCA emise de falimentara City Insurance încă active, rezultând că aceşti şoferi nu şi-au mai denunţat poliţele. Dar de unde ştim că ei şi-au reînnoit RCA la alţi asigurători? BAAR răspundea săptămâna trecută ZF că este prea devreme pentru a avea astfel de date.

Baza de date AIDA, platforma care conţine evidenţa asigurărilor RCA, administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), poate fi soluţia pentru identificarea rapidă a şoferilor care circulă fără asigurare RCA, dar momentan fluxul informatic nu se poate actualiza în timp real, susţin reprezentanţii BAAR.

„Da, organele de poliţie pot verifica existenţa asigurării RCA în baza de date AIDA, atunci când conducatorul auto nu posedă documentul în format fizic. Din motive logistice şi tehnice de pe lanţul informatic compus din intermediari, asigurători RCA şi AIDA, poate exista  totuşi un decalaj de la câteva ore, la câteva zile între momentul încheierii poliţei şi cel al confirmării acesteia în baza de date AIDA“, au explicat reprezentanţii BAAR pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO