Bănci și Asigurări

Fondul de garantare a pensiilor private va funcţiona de la începutul anului viitor

Autor: Ciprian Valentin Botea

28.09.2011, 00:00 225

Legea privind înfiinţarea unui fond de garantare a contribuţiilor la pensiile private a fost adoptată astăzi de către deputaţi, instituţia urmând să acopere pierderile suferite de participanţi în eventualitatea intrării în incapacitate de plată a unui administrator de fonduri de pensii. Funcţionarea instituţiei este susţinută din contribuţiile administratorilor de fonduri şi ale viitorilor furnizori de pensii private.

Valoarea contribuţiei fiecărui administrator va fi stabilită ulterior de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Resursele financiare ale fondului de garantare vor putea fi investite numai în instrumente cu grad scăzut de risc, precum titluri de stat sau depozite bancare. Fondul va fi administrat de un consiliu de supraveghere compus din trei membri numiţi de CSSPP, Ministerul de Finanţe şi APAPR, asociaţia profesională a administratorilor de pensii private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO