Bănci și Asigurări

Fostul ministru britanic al finanţelor Osborne va băga în buzunar 790.000 $ pentru 48 de zile lucrate pentru gigantul BlackRock

Fostul ministru britanic al finanţelor Osborne va băga...

Autor: Catalina Apostoiu

09.03.2017, 15:31 416

Fostul ministru al finanţelor din Marea Britanie George Osborne se aşteaptă să câştige 650.000 de lire sterline (791.000 de dolari) din cele 48 de zile lucrate pentru BlackRock, potrivit unor rapoarte citate de Bloomberg.

Politicianul conservator, în continuare membru al Parlamentului, se aşteaptă să câştige 162.500 lire sterline în fiecare trimestru pentru 12 zile de lucru în poziţia de consultant pe probleme economice în cadrul BlackRock Investment Institute din Londra. Astfel, Osborne va câştiga mai mult de 13.500 de lire sterline pe zi.

Osborne, care a condus Trezoreria britanică din 2010 până în luna iulie a anului trecut, a fost desemnat în poziţia BlackRock în luna ianuarie, oferind consultanţă cu privire la politica şi politicile europene, reformele economice din China şi impactul randamentuelor scăzute şi speranţei mai ridicate de viaţă asupra planurilor de pensii.

Ultimele declaraţii arată cât de mult a câştigat acesta de când a fost demis din guvern de către premierul Theresa May după referendumul privind Brexitul. Câştigurile obţinute de Osborne din activităţi de consultanţă şi discursuri depăşesc cu mult salariul de parlamentar al acestuia, de 74.962 lire sterline pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO