Bănci și Asigurări

Francezii de la BNP Paribas intra si pe asigurari generale

25.06.2007, 20:19 23

Grupul francez BNP Paribas, prezent pe piata locala prin Cardif, societate de asigurari de viata, intentioneaza sa se extinda pana la sfarsitul acestui an si pe asigurari generale. Pentru aceasta, francezii vor deschide o sucursala care va functiona fie sub brandul BNP Paribas Assurance, fie Cardif.
Cardif Asigurari si-a inceput activitatea in Romania in luna ianuarie si vinde asigurari de viata atasate creditelor, politele fiind cumparate de banci sau societati de credite de consum pentru grupuri de clienti. Aceste polite acopera riscul de deces, invaliditate temporara sau permanenta sau pierderea involuntara a locului de munca, ceea ce ar face imposibila rambursarea imprumuturilor.
"Si pe asigurari generale dorim sa oferim produse specifice activitatii de bancassurance", a declarat Carmen Bahrim, directorul general al Cardif Asigurari.
Societatea va intra in acest an pe un nou sector de business, reasigurarile, clientii vizati fiind companiile de asigurari afiliate bancilor, de la care acestea cumpara asigurari de credite.
Investitia initiala a francezilor in Cardif Asigurari a fost de cinci milioane de euro, insa pe masura ce afacerile companiei vor creste, BNP Paribas va mai aloca fonduri pentru dezvoltarea acesteia, potrivit directorului societatii.
"In ianuarie, ne-am inceput activitatea colaborand cu un singur partener. Acum suntem in negocieri cu toti jucatorii importanti de pe piata financiara, banci si societati de credit de consum", explica Bahrim.
Ea spune ca societatea va intra pe profit peste cativa ani.
"La societatile care vand asigurari de credite punctul de break-even apare mai devreme cu 2-3 ani decat la o companie traditionala. In trei sau patru ani ar trebui sa ajungem la punctul zero", sustine directorul Cardif Asigurari. Compania are acum 10 angajati si un birou in Bucuresti. "Echipa va creste in linie cu dezvoltarea businessului, in functie de oportunitatile pe care le vom identifica pe piata si de cerintele partenerilor nostri", afirma Carmen Bahrim. Cel putin deocamdata, compania nu va mai deschide alte birouri. "Activitatea de bancassurance nu presupune o retea de distributie proprie, produsele fiind distribuite prin intermediul partenerilor nostri", explica directorul Cardif.
Divizia de asigurari a grupului francez, BNP Paribas Assurance, este prezenta in 36 de tari. In acest an, francezii vor mai infiinta companii de asigurari in Canada, Croatia, Danemarca, Norvegia si Turcia. Grupul a inregistrat anul trecut venituri din prime brute subscrise in valoare de 15,6 miliarde de euro si un profit inainte de plata impozitelor de 680 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO