Bănci și Asigurări

Gabriela Nistor, CEO al Idea Bank: Idea Bank vrea sa fie o neobank, să pornească la început de 2024, iniţial cu o aplicaţie de mobil pentru persoane fizice. Sunt multe modele diferite la care ne uităm. Nu poţi să compari o bancă tradiţională şi o neobank

ZF Bankers Summit 2023, Ziua 2

Gabriela Nistor, CEO al Idea Bank: Idea Bank vrea sa fie...

Autor: Claudia Medrega

27.06.2023, 16:23 226

Idea Bank vrea să fie o neobank, să pornească la începutul anului 2024 cu o platformă, o aplicaţie mobilă iniţial pentru persoane fizice, apoi pentru freelancers şi să completăm oferta, a declarat Gabriela Nistor, CEO al Idea Bank.

“La momentul potrivit o să mai vin şi cu completări. La Idea Bank suntem în plin proiect de implementare. Este o chestiune de timp. Nu le poţi face pe toate din prima zi. Noi avem un road map pentru următorii trei ani. Cu siguranţă că el se va schimba în fiecare an, dar cel puţin ne-am fixat ce dorim”, a declarat Gabriela Nistor la ZF Bankers Summit 2023, ziua 2.

Ea a arătat că Idea Bank se uită la mai multe modele şi susţine că nu poate să fie comparată o bancă tradiţională şi o neobank.

“La anul sper să putem să discutăm la conferinţă şi despre noi, ca proaspăt intraţi în piaţă. Ce mi se pare important este că sunt modele diferite. Nu poţi să compari o bancă tradiţională - eu fiind atâţia ani în trecut şi într-o bancă tradiţională – şi o neobank. Şi ca neobank poţi să ai strategii diferite de creştere. Dacă ai mers mult pe achiziţie de clienţi şi acesta ţi-a fost scopul, acesta este scopul. Dacă eşti bancă tradiţională ai şi un scop de a face şi profit, nu poţi doar să creşti. Nu spun că una sau alta este greşită, doar să îşi fie clar ce faci, ce paşi ai de făcut. Mi se pare importantă şi creşterea ca număr de clienţi, dar mi se pare foarte important, chiar şi pentru neobanks, să înceapă să se uite la profit. Suntem în altă etapă macroeconomică şi dacă ne uităm doar 5% din neobanks fac profit începând cu anul patru”.

 

Ce a mai spus Gabriela Nistor, CEO al Idea Bank, la ZF Bankers Summit 2023, ziua 2:

·       În lume sunt cam 400 de neobănci şi sunt deschise cam 1 miliard de conturi de client. 1 miliar de conturi nu înseamnă neapărat 1 miliard de clienţi, dar totuşi la 8 miliarde cât este populaţia lumii să ajungi la 1 miliard de conturi este mult.

·       Înseamnă că există apetit. Dacă ne uităm un pic şi pe hartă şi vedem zonele unde pieţele sunt mai aglomerate şi ne uităm şi la ce pieţe sunt mai puţin aglomerate iarăşi cred că România are loc pentru aşa ceva.

·       Suntem cumva între fintechuri care oferă ceva mai limitat clienţilor şi băncile tradiţionale. Noi oferim doar servicii digitale, dar totuşi pe o plajă de produse bancare mai complexă.

·       Mi se pare un lucru foarte important şi cred că aici este un loc unde multe neobănci sau fintech nu oferă un suport atât de bun pentru client post-vânzare. Adică dacă clientul are nevoie neapărat de un ajutor la un moment dat, în aplicaţie, nu se descurcă, cred că este foarte, foarte important să-i oferi posibilitatea nu doar să interacţioneze prin chat sau direct din aplicaţie, dar şi să sune şi să poată avea o discuţie direct cu o persoană. Cred că, cel puţin la noi, acest lucru este una dintre promisiunile pe care o facem

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO