Bănci și Asigurări

Garanti Leasing a luat 7 mil. euro de la IFC pentru finanţarea firmelor mici şi mijlocii

Garanti Leasing a luat 7 mil. euro de la IFC pentru...

Autor: Liviu Popescu

28.10.2014, 00:00 363
Garanti Leasing, o companie de top zece din piaţa leasingului financiar, a primit un împrumut de 7 mil. euro de la International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale, pentru a acorda finanţări pe segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM). O alocare specială de 4 mil. euro este pentru investiţiile în energie regenerabilă şi în creşterea eficienţei energetice. Acesta este primul împrumut IFC acordat unei instituţii financiare din România pentru IMM-uri şi energie regenerabilă. „Strategia noastră în lunile următoare este de a ne continua dezvoltarea, extinderea cotei de piaţă şi diversificarea portofoliului de active finanţate, prin concentrarea asupra IMM-urilor şi a sectorului public”, a spus Okan Yurtsever, director general al Garanti Leasing. 
 
Garanti Leasing a acordat în primele şase luni finanţări noi în valoare de 36 mil. euro, cu 68% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania, afiliată filialei locale a băncii turceşti Garanti, a încheiat primul semestru cu o cotă de piaţă de peste 5%. În februarie 2012 şi la începutul acestui an, IFC a acordat Garanti Bank două împrumuturi în valoare totală de 58 mil. euro. IFC a investit în România 2,5 mld. dolari din 1990 încoace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO