Bănci și Asigurări

Generali a investit 43 mil. euro in pensiile obligatorii

26.03.2008, 17:14 32

Generali Fond de Pensii a facut investitii totale de 43 de milioane de euro (149,2 milioane de lei) in campania de atragere a clientilor pentru fondul sau de pensii private obligatorii (pilonul II), potrivit datelor publicate ieri de companie. Generali este a treia companie ca marime de pe piata pensiilor obligatorii (dupa ING si Allianz-Tiriac), cu un portofoliu de aproape 390.000 de clienti, adica o cota de piata de 9,4%.
Cu alte cuvinte, Generali a investit exact 110 euro pentru atragerea fiecarui client la fondul sau de pensii obligatorii, fiind astfel prima companie care isi publica atat investitia totala, cat si, indirect, date privind investitia totala pe participant. Potrivit estimarilor companiilor de pensii, investitiile totale (la nivelul intregii piete) pentru atragerea celor 4,2 milioane de clienti au fost de aproximativ 500-600 mil. euro, adica un cost de circa 120 - 145 de euro pentru fiecare client.
Investitia totala a Generali in campania de pensii private obligatorii a avut doua componente: capitalul social si capitalurile de lucru si de rezerva.
Deocamdata, capitalul social (subscris, varsat si inregistrat la Registrul Comertului) al Generali Pensii este de 25 de milioane de lei, dar actionarii au decis deja majorarea acestuia la 71 de milioane de lei la inceputul acestei luni, operatiunea fiind in curs de inregistrare la Registrul Comertului, spune Ioan Vreme, CEO al Generali Fond de Pensii. "Capitalizarea societatii nu cuprinde doar sumele aflate in capitalul social, ci si rezervele de capital ale companiei, care se ridica in prezent la 78,155 milioane de lei", a mai spus Vreme.
Cea mai mare parte a cheltuielilor companiilor de pensii a fost reprezentata de comisioanele platite agentilor de marketing pentru atragerea directa a clientilor. Pe langa acestea, companiile au cheltuit sume importante pe publicitate si promovare, dar si infiintarea si startul operatiunilor noilor societati de administrare a fondurilor de pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO