Bănci și Asigurări

Germania începe să tuşească iar gripa se apropie de România: Guvernul german îşi reduce la jumătate previziunile de creştere economică pentru 2019

Germania începe să tuşească iar gripa se apropie de...

Autor: Raluca Nicolae

12.04.2019, 17:59 14015

Guvernul german este pe cale să reducă la jumătate previziunile privind creşterea economică din 2019, a declarat o sursă guvernamentală, reflectând o încetinire a ritmului de creştere determinată de recesiunea din sectorul de producţie, transmite vineri Reuteres.

Potrivit sursei citate, guvernul, care îşi va actualiza previziunile săptămâna viitoare, se aşteaptă acum ca economia să crească cu 0,5% în acest an, mai puţin decât estimarea recentă a institutelor economice germane, de 0,8%. Ultima previziune a guvernului, în ianuarie, a fost pentru o creştere economică de 1% în 2019.

Preşedintele băncii centrale germane, Jens Weidmann, a declarant vineri, la Washington, că avansul economiei va încetini brusc în acest an, în contextul litigiilor comerciale şi incertitudinilor legate de Brexit, care afectează exporturile şi activităţile investiţionale.

Şeful Bundesbank a vorbit la reuniunea de primăvară a Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.

Bundesbank estima o creştere de 1,6% până în decembrie, dar Weidmann a spus că noua proiecţie a FMI, de 0,8%, pentru 2019, este plauzibilă, potrivit datelor recente.

Ministrul german de finanţe Olaf Scholz a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu Weidmann, că economia pierde din impuls, dar este în continuă creştere în anul acesta, susţinută de consumul privat şi de cheltuielile de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO