Bănci și Asigurări

​Grecii de la Alpha Bank au revenit pe profit în T1 cu un plus de 4,3 mil. euro

​Grecii de la Alpha Bank au revenit pe profit în T1 cu...

Autor: Anelis Baciu

01.06.2016, 12:20 424

Alpha Bank, cea mai mare bancă cu acţionariat elen din sistem, a raportat în intervalul ianuarie-martie a acestui an un profit brut de 4,3 milioane de euro, faţă de o pierdere de circa 6 milioane de euro în acelaşi interval al anului trecut. Veniturile bănci au crescut în primul trimestru cu peste 22% şi s-au situat la 33 milioane de euro, în timp ce costurile operaţionale s-au redus cu 16% până la 22 de milioane de euro.

Grecii nu au reuşit să inversească trendul creditării şi nici al depozitelor, ambii indicatori fiind în scădere faţă de luna martie 2015. Stocul finanţărilor s-a contractat cu 3,7% până la 2,8 miliarde de euro, în timp ce depozitele atrase de la clienţi s-au redus cu 3,9% până la un nivel de circa 1,5 miliarde de euro. Faţă de finalul anului trecut însă creditele Alpha sunt în creştere cu 1,7%, iar depozitele cu 6,4%.

Banca ocupă poziţia a opta în sistemul bancar în funcţie de active cu o cotă de piaţă de circa 4%. Alpha Bank are 1862 de angajaţi în România şi o reţea de 130 de sucursale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO