Bănci și Asigurări

Grecii de la NBG vor primi 650 de milioane de euro cash de la OTP pentru vânzarea Băncii Româneşti

Grecii de la NBG vor primi 650 de milioane de euro cash...

Autor: Claudia Medrega

28.07.2017, 00:07 2308

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

OTP Bank România a semnat după mai multe luni de discuţii acordul de preluare a Băncii Româneşti de la grupul elen National Bank of Greece (NBG).

Achiziţia Băncii Româneşti va avea un impact important pentru OTP Bank, în condiţiile în care sucursala locală a grupului maghiar va intra în top zece bănci locale după active, posibil pe locul opt, cota de piaţă a OTP Bank România urmând să crească în urma finalizării tranzacţiei la aproximativ 4%.

Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării autorită­ţi­lor de supraveghere şi este estimată pentru începutul anului 2018. „Banca Naţională a Greciei a semnat un acord cu OTP Bank România pentru achiziţionarea pachetului său de acţiuni deţinute la Banca Românească, de 99.28%. Tran­zac­ţia implică acţiunile Băncii Româneşti deţinute de Ban­ca Naţională a Greciei (NBG), precum şi achiziţia porto­fo­liului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale NBG“, potrivit informaţiilor transmise de OTP Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO