Bănci și Asigurări

Grecii vor să atragă la Eurobank investitori care să vină cu capital de 1 mld. euro

Grecii vor să atragă la Eurobank investitori care să...

Autor: Razvan Voican

30.09.2013, 00:05 310
Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, ar urma să fie privatizată prin subscrierea unei emisiuni de acţiuni noi de peste 1 mld. euro pentru întărirea ratelor de capital şi există unele expresii de interes din partea unor investitori instituţionali, inclusiv din America de Nord, potrivit unor surse citate de Reuters şi preluate de cotidianul elen Kathimerini.
 
Eurobank este singura mare bancă din Grecia care a fost practic naţionalizată după ce familia Latsis a abandonat eforturile de majorare a capitalului, iar fondul elen de stabilitate financiară (HFSF), finanţat din pachetul de salvare a Greciei, a fost singurul care a venit cu fondurile necesare supravieţuirii băncii. Aşa s-a ajuns ca HFSF să deţină 98,56% din acţiunile Eurobank, în timp ce National Bank of Greece, care ar fi trebuit să fuzioneze cu Eurobank şi preluase controlul, mai are numai 1,21%.
 
Potrivit surselor citate, HFSF nu vrea să vândă din participaţia proprie, ci să atragă bani noi printr-o emisiune de acţiuni Eurobank. Băncile de investiţii JP Morgan şi Lazard au fost angajate să asigure consultanţă pentru privatizarea Eurobank până la termenul limită stabilit de FMI şi UE în martie 2014. Banca era la jumătatea anului cel mai slab capitalizată dintre cele patru mari grupuri din Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO