Bănci și Asigurări

Grupul bancar UniCredit, care în România va ajunge pe locul 3 în piaţă, a anunţat că îşi face un campus la Milano de 1 miliard de euro

Grupul bancar UniCredit, care în România va ajunge pe...

Autor: Ştefan Stan

31.01.2024, 14:43 18003

UniCredit SpA intenţionează să investească 1 miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) pentru un campus în Milano, care va găzdui noul său sediu central şi va reuni angajaţii răspândiţi în prezent în două turnuri şi în alte clădiri din centrul financiar al Italiei, scrie Bloomberg.

Fondurile se vor adăuga la cele aproximativ 500 de milioane de euro pe care a cheltuit a doua mare bancă din Italia pentru a achiziţiona două şantiere feroviare abandonate din oraş, au declarat persoanele, care au cerut să nu fie menţionate, discutând chestiuni private. UniCredit a cumpărat zona cunoscută sub numele de "Scalo Farini" în decembrie, unul dintre cele mai mari proiecte de reamenajare a oraşului.

În România, fuziunea dintre UniCredit Bank România, aflată pe locul 7 în topul băncilor după active, şi Alpha Bank România, aflată pe locul 9, va duce la crearea unei noi bănci pe piata locală, care se va plasa direct pe locul 3, cu o cotă de 12%, potrivit datelor grupului italian.

La finalizare, este de aşteptat Alpha Bank să deţină 9,9% din capitalul social al entităţii combinate şi să primească o contravaloare în numerar de 300 milioane euro. Componenta de numerar rămâne supusă ajustărilor post due diligence legate de calitatea activelor, dacă este cazul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO