Bănci și Asigurări

Grupul italian Intesa Sanpaolo Bank a numit un nou român ca director general adjunct (vicepreşedinte), completând echipa executivă de management

Grupul italian Intesa Sanpaolo Bank a numit un nou român...

Autor: Raluca Ghinea

29.01.2016, 00:00 648

Gui a făcut parte din prima echipă care a pus bazele băncii la nivel local. Ea va coordona, în calitate de Chief Operating Officer (COO), ca şi în ultimii patru ani, activitatea operaţională a băncii şi a structurilor administrative din Arad, supervizând activitatea structurilor IT, back office şi plăţi, logistică, securitate şi administrare credite.

 „Marcela Gui este cel de-al doilea român şi prima femeie cooptată în comitetul de management al băncii noastre în ultimii doi ani. Iar această strategie va continua cu siguranţă şi pe viitor“, a declarat Marco Capellini, director general al Intesa Sanpaolo Bank.

Gui are o vastă experienţă şi expertiză în zona tehnologiei informaţiei şi a contribuit la toate proiectele importante pe partea operaţională din cadrul băncii. Ea a absolvit Institutul Poiltehnic Traian Vuia din Timişoara, Facultatea de Automatizări şi Calculatoare, cât şi Facultatea de Ştiinţe Economice, secţia Finanţe Bănci. De asemenea, are un master în informatică de gestiune, precum şi mai multe specializări în ţară şi în străinătate.

Conducerea executivă a băncii este format din Marco Capellini - director general şi patru directori generali adjuncţi - Stefano Borsari, Florin Şandor, Marcela Gui şi Paolo Trifiletti, ultimii doi aşteptând aprobarea din partea băncii centrale. Intensa este una dintre cele mai mari bănci italiene, dar în România are operaţiuni reduse. Mai mult decât atât, în ultimii ani au avut probleme legate de portofoliul de credite, o bună parte din el devenind neperformant, şi a fost scos la vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO