Bănci și Asigurări

Grupul UniCredit, care deţine a şaptea bancă de pe piaţa locală după active, a încheiat primele trei luni din 2024 cu un profit net de 2,6 mld. euro, în creştere cu 24% şi cu venituri în creştere cu 7%, până la 6,3 mld. euro

Grupul UniCredit, care deţine a şaptea bancă de pe...

Autor: Mircea Nica

08.05.2024, 00:00 63

Grupul UniCredit, care deţine a şaptea bancă de pe piaţa locală după active, a încheiat primele trei luni din 2024 cu un profit net de 2,6 mld. euro, înregistrând un avans de 24% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile au crescut cu 7%, până la 6,3 mld. euro, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii UniCredit. „Am început anul pe o bază extrem de puternică, cu un profit net de 2,6 mdl. euro, în creştere cu 24% faţă de anul trecut, cu un ritm răsunător pe toate liniile cheie şi un RoTE de 19,5%. Acest lucru a fost susţinut de mediul îmbunătăţit al taxelor, concentrându-ne pe clienţi şi crearea de produse, precum şi un venit net din dobânzi rezilient.

În timp ce continuăm să investim, rămânem vigilenţi la costuri şi ne bucurăm de beneficiile acţiunilor anterioare întreprinse cu o rată a veniturilor din costuri de 36,2%. Calitatea superioară a activelor se reflectă într-un cost al riscului de 10 punte de bază, care va rămâne scăzut datorită abordării noastre prudente, a transmis Andrea Orcel, CEO al UniCredit.