Bănci și Asigurări

​Guvernatorul BNR: Efectele situaţiei politice depind de cât de repede se va forma un guvern şi de deciziile pe care acesta le va lua

​Guvernatorul BNR: Efectele situaţiei politice depind...

Autor: Liviu Popescu

05.11.2015, 16:59 240

Situaţia macroeconomică este stabilă în prezent, în general poziţia economică a ţării este bună, iar asta inclusiv prin deciziile BNR de astăzi dar şi prin prudenţa pe care am manifestat-o în trecut, prin care ne-am creat acel câmp de acţiune şi poziţionarea de a face faţă unei situaţii mai dificile, consideră guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

“Efectele generate de actuala situaţie politică din România, după depunerea mandatului Executivului, vor depinde de rapiditatea cu care se va forma un nou guvern şi de deciziile ulterioare ale acestuia”, a spus Isărescu astăzi la briefingul de şedinţă monetară.

Isărescu a fost întrebat dacă, având în vedere că se vorbeşte tot mai mult de un guvern condus de un tehnocrat, dacă acesta poate proveni din rândurile BNR.

“Avem rezerve de cadre aici, deci da.”

Consiliul de Administraţie al BNR a decis astăzi să menţină dobânda cheie la 1,75% pe an, păstrând şi nivelul ratelor rezervelor minime obligatorii la lei şi valută la 8% şrespectiv 14% pentru valută.

Decizia băncii centrale era aşteptată de majoritatea analiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO