Bănci și Asigurări

IMM-urile pot obţine finanţări europene prin PNRR pentru a implementa soluţiile de transformare digitală. Trans Sped: Soluţiile digitale au devenit un „must-have” pentru economia românească

Camelia Ivan, CEO Trans Sped

Camelia Ivan, CEO Trans Sped

Autor: Roxana Rosu

02.11.2022, 10:00 594

În acest domeniu, Trans Sped oferă o serie de soluţii de transformare digitală recunoscute internaţional, precum EasyStream (Document Management System), certificate digitale, soluţii de identificare la distanţă, arhivă electronică sau fluxuri personalizate pentru digitalizarea afacerii şi a relaţiei cu clienţii. „Credem că soluţiile digitale au devenit un «must have» pentru economia românească, iar capacitatea de adaptabilitate şi agilitate a IMM-urilor joacă un rol esenţial în inovarea pieţei româneşti. De aceea, ne bucurăm că procesul de digitalizare este susţinut prin astfel de programe şi că putem susţine la rândul nostru mediul de business românesc cu servicii de digitalizare de înaltă calitate, certificate conform legislaţiei naţionale şi europene“, a declarat Camelia Ivan, CEO Trans Sped.

Obiectivul investiţiilor finanţate prin PNRR este de a sprijini inovarea, de a favoriza creşterea competitivităţii şi de a facilita noi forme de lucru pentru afacerile româneşti.

La nivel european, IMM-urile reprezintă 99% dintre întreprinderi, asigurând două treimi din locurile de muncă din sectorul privat, în timp ce la nivel naţional, anul trecut, au fost înfiinţate peste 100.000 de astfel de întreprinderi, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Potrivit unei analize McKinsey & Company, potenţialele câştiguri pe care le-ar putea pierde companiile europene dacă nu vor valorifica în următorii ani soluţiile de transformare digitală se ridică la 2-4 trilioane euro anual până în 2040.

„Ajutorul va avea un impact uriaş în piaţă şi în economia naţională, în special luând în considerare valoarea finanţării“, a mai spus Camelia Ivan.

Valoarea fondurilor PNRR pe care le pot obţine IMM-urile româneşti se ridică la  maximum 30.000 de euro pentru microîntreprinderi, 50.000 de euro pentru întreprinderi mici şi 100.000 de euro pentru întreprinderile mijlocii. „Granturile pentru IMM-uri vin, aşadar, într-un moment oportun pentru a recupera decalajul unei economii precum cea a României în privinţa utilizării noilor tehnologii, contribuind astfel la creşterea competitivităţii, la inovarea întreprinderilor şi la facilitarea noilor forme de lucru“, a declarat Liciniu Lupu, CEO Fabrica de Consultanţă, companie specializată în managementul şi dezvoltarea afacerilor, dar şi elaborare şi implementare proiecte, cu 16 ani experienţă şi peste 500 de proiecte câştigătoare.

Liciniu Lupu, CEO Fabrica de Consultanţă

Liciniu Lupu, CEO Fabrica de Consultanţă

Prezent pe piaţa din România din 2004 şi inter­na­ţional din 2008, Trans Sped este un furnizor global de soluţii de transformare digitală, fintech şi auto­ma­tizare. Trans Sped a fost prima companie din România care a emis certificate digitale pentru sem­nătură electronică în cloud, primul Prestator Calificat de Servicii de Încredere din România cer­ti­ficat conform regulamentului eIDAS, prima com­panie din ţară care a dezvoltat soluţia LTP şi prima companie locală care a obţinut avizul ADR pentru furnizarea serviciilor de VideoID.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO