Bănci și Asigurări

Impuls Leasing a finanţat achiziţii de bunuri de 148 mil. euro în nouă luni. Diaconescu: „Obiectivul pentru anul 2017 este menţinerea unei cote de piaţă de 10%“

Răzvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing

Răzvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing

Autor: Anelis Baciu

02.12.2016, 00:03 252
Impuls Leasing, divizia locală a gru­pului austriac Impuls - Leasing Inter­national GmbH, a finanţat în primele nouă luni ale anului bunuri în valoare de 148 milioane de euro, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, firma având o cotă de piaţă de circa 10%, potrivit estimărilor ZF. Compania anticipează că va ajunge la o valoare a bu­nurilor finanţate de circa 200 de mi­lioane de euro până la finalul acestui an.

„Pentru anul viitor obiectivul prin­ci­pal al Impuls Leasing este menţinerea unei cote de 10% în piaţa locală de lea­sing şi menţinerea unei activităţi pro­fitabile“, a afirmat Răzvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing.

În ceea ce priveşte structura bunu­rilor finanţate în intervalul ianuarie-sep­tem­brie al acestui an, segmentul auto­ve­hiculelor a fost principalul destinatar al finanţărilor acordate de Impuls Leasing. Va­loarea totală a autovehiculelor finan­ţate a cumulat 139 de milioane de euro, fiind în creştere cu 28%. În cadrul finan­ţărilor pentru vehicule, majoritare sunt cele destinate achiziţiei de autoturis­me cu o pondere de 50%, în timp ce finanţările pentru vehiculele comerciale grele şi vehiculele comerciale uşoare au o pondere de 34%, respectiv 16%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO