Bănci și Asigurări

ING Bank continuă să finanţeze antreprenorii prin programul IMM Invest Plus. Din 2020 până în prezent, banca a primit peste 18.000 de solicitări şi a acordat împrumuturi care au depăşit 3 mld. lei

ING Bank continuă să finanţeze antreprenorii prin...

Autor: Cristina Bellu, Claudia Medrega

03.11.2022, 10:40 239

ING Bank România anunţă că va continua să acorde antreprenorilor români împrumuturi cu garanţii de stat şi dobânzi subvenţionate, pentru al treilea an consecutiv, în cadrul programului IMM Invest Plus 2022.

Începând cu 2020, când a debutat prima ediţie a programului IMM Invest, şi până în prezent, instituţia a primit peste 18.000 de solicitări şi a acordat împrumuturi de peste 3 miliarde de lei, dintre care anual, aproximativ 80% s-au dus către întreprinderile  micro şi mici, potrivit datelor transmise de oficialii ING Bank.

“Cererea pentru creditele de investiţii s-a menţinut la aproximativ 15%, cea mai mare pondere fiind acordată pentru derularea activităţii curente”, spune Mihaela Oţel, Tribe Lead în cadrul diviziei Business Banking Lending, ING Bank România.

În cazul programului IMM Invest Plus antreprenorii pot accesa credite de până la 5 milioane de lei pentru capital de lucru, şi de până la 10 milioane de lei pentru proiecte de investiţii, durata maximă a finanţărilor fiind de 72 de luni în cazul creditelor de investiţii şi de 36 luni pentru creditele pentru capital de lucru.

“Un mare avantaj al noului program IMM Invest Plus este subvenţionarea pe o perioadă de 12 luni a dobânzii, comparativ cu 8 luni în ediţiile anterioare”, adaugă Mihaela Oţel.

Un număr de 20 de bănci s-au înscris în programul IMM INVEST PLUS, pentru a acorda credite garantate de stat  în valoare de 12 miliarde lei, acesta fiind cel mai mare plafon de garantare alocat din surse guvernamentale pe care îl derulează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Volumul total al finanţărilor care vor fi acordate de bănci în 2022 este estimat la peste 14 miliarde de lei.

Gradul de suprasubscriere pentru programul IMM INVEST PLUS este de 120,03%, cea mai mare solicitare de plafon fiind pentru componenta IMM INVEST ROMÂNIA, cu o suprasubscriere de 122,88 %.

 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO