Bănci și Asigurări

ING Bank a finanţat cu 3,5 mil. euro grupul Medisprof, care are la Cluj cel mai mare spital privat de oncologie din vestul României, pentru o unitate similară în zona Moldovei, la Piatra Neamţ, care a fost inaugurată acum

ING Bank a finanţat cu 3,5 mil. euro grupul Medisprof,...

Autor: Roxana Rosu

13.03.2024, 12:29 262

Grupul Medisprof, care deţine la Cluj Napoca cel mai mare spital privat de oncologie din vestul României, a inagurat o unitate similară în zona Moldovei, la Piatra Neamt, proiect finantat de ING Bank. Noul spital are 1.200 mp şi 20 de fotolii-pat pentru spitalizare de zi. ING a sprijinit grupul Medisprof, afacere cu capital integral românesc, cu finanţări în valoare totală de 3,5 mil. euro pentru planurile lor de dezvoltare şi achiziţia de echipamente medicale de ultimă generaţie. Pentru centrul de diagnostic şi tratament oncologic din Piatra Neamţ, ING a acordat un credit de 800.000 de euro, cu maturitate de 7 ani, iar o parte din aparatură a fost achiziţionată în cadrul unui proiect european. Deschiderea celei de-a doua locaţii Medisprof Cancer Center, în Moldova, reprezintă dorinţa noastră de a veni în sprijinul pacienţilor care au acces restrâns la servicii oncologice în acea zonă a ţării. Garantăm cele mai înalte standarde, prin obţinerea certificării americane QOPI din partea ASCO (Societatea Americană de Oncologie Clinică)“, a declarat dr. Carolina Udrea, fondator şi director general al Medisprof. 

Centrul oncologic de la Piatra Neamţ furnizează pacienţilor servicii de imagistică, chimioterapie, studii clinice, explorări funcţionale (bronhoscopie), comisii multidisciplinare (Tumor Board) pentru analizarea cazurilor dificile împreună cu echipa de la Cluj, testare genetică, precum şi consiliere psihologică şi nutriţională.

Înfiinţat în anul 2003, grupul Medisprof a devenit liderul pe piaţa serviciilor medicale cu specific oncologic din regiunea de nord-vest a ţării. Relaţia dintre ING şi grupul Medisprof datează de 17 ani şi ne bucurăm că am putut contribui la extinderea prezenţei lor geografice, prin deschiderea celui mai mare spital oncologic din zona Moldovei, la Piatra Neamţ, care va oferi tratamente la cele mai înalte standarde medicale internaţionale“, spune Alexandrina Băluţă, Manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Grupul Medisprof are peste 250 angajaţi şi colaboratori şi o cifră de afaceri de aproape 50 milioane de lei în 2023. Primul spital oncologic a fost deschis în anul 2010, în Cluj-Napoca. În 2017 a fost inaugurat Medisprof Cancer Center, cel mai mare spital privat de oncologie din vestul ţării.

Compania intenţionează să dezvolte un nou campus oncologic integrat la Cluj-Napoca. Roxana Roşu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO