Bănci și Asigurări

ING Bank: Numărul linkurilor infectate detectate în atacuri care vizează furtul de date a crescut de cinci ori de la începutul anului, ajungând la un sfert de milion la mijlocul lunii iunie

ING Bank: Numărul linkurilor infectate detectate în...

Autor: Mircea Nica

23.06.2023, 00:00 264

Numărul de linkuri infectate detectate în atacuri care vizează furtul de date a crescut de cinci ori de la începutul anului, ajungând la un sfert de milion la mijlocul lunii iunie, potrivit unei analize interne realizate de Bitdefender, a transmis ING Bank. Un procent de 26% dintre tentativele de phishing monitorizate au avut ca scop obţinerea datelor bancare sau accesul la conturile utilizatorilor. În topul datelor râvnite de atacatori, urmează accesul la conturi de social media (18%), de magazine online (13%), de distribuţie de fişiere (7%), companii de livrări şi curierat (6%) şi servicii de e-mail (4%).

„În fiecare zi, suntem expuşi la diferite ameninţări cibernetice, pe care poate nu le conştientizăm. Folosim telefonul mobil pentru o mare parte din operaţiunile zilnice şi, uneori, se întâmplă să nu acordăm atenţia cuvenită atunci când primim mesaje prin SMS, e-mail sau aplicaţii de mesagerie. Este extrem de important să reţinem că nicio bancă nu va cere niciodată unui client să intre în aplicaţia de internet banking de pe un link şi să îşi introducă credenţialele (utilizatorul şi parola) sau datele cardului (numărul de card, codul CVV2, data de expirare). Fraudele digitale au devenit o afacere «la cheie» pe dark web, iar valoarea daunelor din atacuri cibernetice este estimată la 10 trilioane de dolari până în anul 2025. Spre deosebire de anii precedenţi, acum există specialişti care se ocupă de crearea mecanismelor de fraudă şi a paginilor false; de aceea, vedem tot mai mult astfel de atacuri“ a transmis Alin Becheanu, Head of Fraud Monitoring and Prevention la ING Bank România.

În contextul în care tentativele de phishing sunt din ce în ce mai numeroase, dar şi din ce în ce mai sofisticate şi greu de detectat, ING şi Bitdefender lansează un parteneriat pentru a încuraja utilizatorii să folosească soluţii de securitate pentru a-şi proteja datele şi a preveni fraudele. Toţi clienţii ING vor putea testa gratuit soluţia Bitdefender Total Security timp de 30 de zile. Oferta poate fi accesată direct în Home’Bank. Ulterior, clienţii ING pot achiziţiona soluţia Bitdefender Total Security, disponibilă pe 5 dispozitive, la un preţ preferenţial.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO