Bănci și Asigurări

ING duce dobanda la creditul ipotecar in euro sub 7%

23.05.2006, 00:00 16

ING Bank a taiat jumatate de punct procentual din dobanda la creditele ipotecare in euro, ducand-o la 6,75% pe an.

Miscarea vine intr-un moment in care scaderile de dobanzi pareau de domeniul trecutului, dupa majorarea rezervelor minime la valuta, peste care se suprapun si expectatiile pentru majorarea dobanzii la euro, de catre Banca Centrala Europeana.

ING intra astfel in cercul restrans al jucatorilor care percep o dobanda de sub 7% pe an la creditele in euro, dupa ce nivelul a fost prima data spart in toamna trecuta, de catre Alpha Bank.

Intre timp mai multe banci, printre care BCR, HVB si Bancpost au coborat dobanzile la niveluri apropiate, in timp ce Volksbank, un jucator cu o strategie agresiva pe pret, a dus dobanda nominala la un minim de 5,95% pe an. ING nu a modificat dobanzile la creditele ipotecare in lei, care au ramas la 9% pe an.

Clientii care doresc un credit ipotecar in euro de la ING trebuie sa aiba cel putin 25 de ani si un venit net pe familie de 750 de euro lunar. Plafonul maxim pentru aceste finantari este de 250.000 de euro.

Pentru vanzarea creditelor ipotecare ING se bazeaza pe reteaua de unitati operate in regim de franciza (ING Office). In prezent, aproape 100 de astfel de unitati sunt functionale, insa pana la sfarsitul anului ING ar vrea sa mai deschida inca 70.

Pentru anul acesta este planificata si extinderea retelei de sucursale proprii (destinate preponderent clientilor corporativi) cu inca 10 unitati, fata de cele 16 existente in prezent. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO