Bănci și Asigurări

ING se aliniază cerinţelor BNR şi scurtează creditele de consum la maximum 5 ani

Autor: Ciprian Botea

16.01.2012, 00:00 421

Olandezii de la ING Bank au redus la cinci ani perioada maximă de acordare a creditelor de nevoi personale fără garanţii, aliniindu-se astfel noului regulament al BNR privind creditele acordate populaţiei. Anterior, creditele de nevoi personale fără garanţii erau acordate pe perioade de până la zece ani.

Dobânda nominală a rămas la acelaşi nivel, fiind formată din indicatorul Robor la trei luni plus o marjă cuprinsă între 7 şi 12 puncte procentuale, fiind personalizată în funcţie de istoricul clientului cu banca. La nivelul actual al dobânzilor de pe piaţa interbancară, costul nominal variază între 13,25% şi 18,25% pe an, suma maximă fiind de 60.000 de lei.

BNR a aprobat la sfârşitul anului trecut un nou regulament privind finanţările acordate populaţiei, care restricţionează accesul la împrumuturi în valută şi limitează la cinci ani perioada de acordare a creditelor de consum indiferent de moneda în care sunt exprimate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO