• Leu / EUR4.9423
  • Leu / GBP5.8196
  • Leu / USD4.6194
Bănci și Asigurări

InnovX-BCR, acceleratorul dedicat afacerilor din tehnologie, a selectat 7 start-up-uri, cu afaceri de peste 1 milion de euro, pentru a fi promovate în faţa investitorilor

InnovX-BCR, acceleratorul dedicat afacerilor din tehnologie, a selectat 7 start-up-uri, cu afaceri de peste 1 milion de euro, pentru a fi promovate în faţa investitorilor

Ana-Maria Creţu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR

Autor: Cristina Bellu

17.01.2022, 13:39 394

InnovX-BCR, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, a selectat şapte companii din România, Moldova, Spania şi Slovacia, din cele 11 start-up-uri prezente în bootcamp în perioada 1 noiembrie-16 decembrie 2021, care vor intra în faza de post-accelerare, în care vor avea acces la investitori şi executivi de top.

„Din cele 11 companii care au fost selectate în programul de accelerare, 7 start-up-uri din patru ţări vor continua să fie susţinute şi promovate în faţa unor potenţiali parteneri şi investitori. Companiile cu cifra de afaceri sau finanţări atrase de peste un milion de euro sunt în căutare de parteneriate, de clienţi noi şi de consolidare a businessului”, spune Ana-Maria Creţu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR.

Ce şapte start-up-uri selectate sunt: ICS International Cooling Systems (România) – companie specializată în proiectarea şi execuţia de instalaţii de răcire, filtrare şi tratare a apei; Fagura (Moldova) – un fintech ce a creat o platformă P2P lending (investiţii alternative în împrumuturi), înregistrată în Estonia şi lansată în R. Moldova, cu ambiţia de a devenit o bancă digitală; Coinscrap Finance (Spania) - o companie Fintech/Insurtech care oferă micro-servicii de planificare financiară pentru bănci şi companii de asigurări; OLSTRAL (România – producător de piese pentru aviaţie, apărare şi spaţiu, ce are divizii specializate în vânzarea de echipamente avansate de fabricaţie CNC şi soluţii IoT pentru aplicaţii industrial, precum şi echipamente medicale (implanturi ortopedice); Headlight Solutions (România) - compania de IT care furnizează produse şi soluţii tehnologice B2B, care oferă computere ecranate, computere All-in-One, terminale self-service, sisteme de conferinţă sau software elaborat; Fibercon (România) - producător de cabluri pentru fibră optică şi STEMI (Slovacia)– companie care creează instrumente pentru paramedici şi medici profesionişti care gestionează pacienţii în cele mai sensibile cazuri de atac de cord, accident vascular cerebral şi traumatisme.

Companiile vor participa la Elevator Pitch, în faţa echipei de management BCR, şi la Demo Day, pitch în faţa unor potenţiali investitori.

„În 2021 InnovX-BCR a accelerat 45 de start-up-uri, depăşind 110 companii în ultimii trei ani. Am început înscrierile pentru programele de anul acesta şi avem în plan să accelerăm două grupe de start-up-uri a câte circa 20 de companii şi vom iniţia o grupă de investitori, antreprenori români care doresc să formeze VC-uri care să susţină mai departe idei de tehnologie Create în România”, adaugă Diana Dumitrescu, CEO InnovX-BCR. 

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft,Startup Grind, Mindspace şi MIT CEE Forum. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile şi costurile logistice.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9423
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9417
Azi: 4.6194
Diferență: -0,2031
Ieri: 4.6288
Azi: 5.8196
Diferență: 0,5008
Ieri: 5.7906
Azi: 4.8107
Diferență: 0,1082
Ieri: 4.8055