Bănci și Asigurări

Inteligenţa artificială poate să determine scăderea costurilor băncilor cu circa 447 mld. dolari până în 2023

Inteligenţa artificială poate să determine scăderea...

Autor: Mircea Nica

05.12.2019, 00:00 310

Discuţiile, articolele şi rapoartele despre oportunitatea inteligenţei artificiale în sectorul financiar au început să capete amploare, mai ales datorită potenţialului pe care îl oferă privind scăderea costurilor la bănci, de circa 447 miliarde de dolari până în anul 2023, conform Business Insider.

Concret, alicaţiile inteligenţei artificale pot să ajute băncile să economisească circa 447 mld. dolari până în anul 2023, din care 416 mld. dolari economisiţi sunt doar aferenţi proceselor de contabilitate şi activităţilor de birou.

Aproape 80% din bănci sunt foarte conştiente de potenţialele beneficii pe care le are inteligenţa artificială, potrivit datelor dintr-un raport al UBS Evidence Lab. Majoritatea, aproximativ 75% din bănci, cu peste 100 mld. dolari active, susţin că sunt în proces de implementare a inteligenţei artificale, comparativ cu 46% din bănci, cu active de mai puţin de 100 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO